İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka Belediyesine lojman olarak tahsis edilen evi iade etme kararının ardından Gündeme Bakış'a açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Sayın Tugay yapılacak tarihi bir hatadan dönerek güzel bir adım atmıştır. Böyle önemli bir geçmişe sahip bu konutun İzmirli hemşehrilerimizin tümüne hizmet verecek bir hal alması önerimizin arkasındayız” dedi.

“UMARIM ÖRNEK OLUR”
Son günlerde ülke gündemine de konu olan Soyer Ailesi’nin yeni ikamet adresi kararına da değinen Hızal, “Karşıyaka kararına karşı çıkarak buranın vatandaşlarımıza hizmet verebilecek bir alan olarak kullanılması gerektiğini söylemiştik. Sayın Tugay bu anlamda verdiği iade kararıyla bir yanlışın önüne geçti. Şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bu kararı örnek alarak konut olarak kullanmayı planladığı Şato’yu İzmirli hemşehrilerimizin hizmetine açmasını temenni ediyoruz. Umarım Sayın Soyer de bu yanlıştan bir an önce döner” diye konuştu.

“İHTİYACI DEĞİL YERİ ELEŞTİRİYORUZ”
İzmir ile bütünleşmiş bu tarihi mekanın kamusal maksatlarla kullanılması gerektiğini ifade eden Hızal, “Böylesine gösterişli bir yeri kendisine ev olarak seçmesini doğru bulmadığımızı bir kez daha belirtmek istiyorum. Biz Sayın Soyer’in konut ihtiyacını değil, seçtiği yeri eleştiriyoruz. Yoksa elbette İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına yakışır bir yerde ikamet edecek. İzmir’in birçok yerinde konut olarak kullanabileceği uygun evler mevcut” dedi.