Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir’de son günlerde tartışma konusu olan Basmane Çukuru ile ilgili AK Parti’den açıklama geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, 30 yıldır devam eden sancılı sürecin bir an önce son bulması gerektiğini kaydetti.

İZMİR İÇİN ÇOK BÜYÜK AYIP! 
İzmirlinin menfaatleri doğrultusunda bir an önce proje üretilmesi gerektiğini dile getiren Hızal, “Basmane Çukur gerçekten İzmir için çok büyük bir ayıp! Uzun yıllardır İzmir’in merkezindeki çukur kapatılmadı. Son dönemlerde büyük hayallerle burada bir yapı inşa edileceğini söylendi ama proje iade edildi. Buranın tüm İzmir’de mal olduğunu düşünüyorum. Burada ticaret merkezi mi olur, milli park mı olur, yeşil alan mı olur, İzmir’e yakışır, İzmir’in menfaatine olacak bir şekilde sonuçlanması gerekiyor. Kamulaştırma da olabilir fakat İzmirlinin önüne nasıl bir projeyle çıkılacağı önemlidir. Tarihi Elektrik Fabrikası kamulaştırıldı. Umarım ilerleyen günlerde bu fabrika İzmirlinin önüne iyi projelerle getirilir. Bazı teknik eksiklikler bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla birlikte durum netlik kazanacak. Kamulaştırmak güzel ama önemli olan devamını getirebilmektir. Daha önce de kamulaştırılma yapılan alanlarda uzun yıllar proje üretilemediğini de gördük” diye konuştu.

İzmir kamuoyunda 'Basmane Çukuru' olarak anılan ve 30 yıldır İzmir'in gündeminde olan projede, yeni bir gelişme yaşanmıştı. TMSF'nin ihale sözleşmesinde belirlediği 30 aylık yasal süre tamamlandığı için, Folkart hukuki koşullara uyarak, projeyi geri iade etti.