Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir’de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Aydın Şengül, İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan AK Parti İzmir İl Başkanı olarak eski milletvekili Kerem Ali Sürekli’yi atadı. AK Parti Milletvekilleri; Cemal Bekle, Ceyda Bölünmez Çankırı, eski milletvekili Ali Aşlık ve AK Parti İzmir eski Başkanı Bülent Delican Gündeme Bakış’a açıklamalarda bulundu.

TEŞKİLATTAKİ YARALARI SARABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM 
Sürekli’nin teşkilatta oluşan kırgınlıkları düzeltebileceğini kaydeden Aşlık, “Teşkilatı iyi bilen ve başından beri içinden olan bir arkadaşımız olması AK Parti için bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Ben başarılı olacağına inanıyorum.  Ortada bir seçim yok ve İzmir’in yaraları sarılması gerekiyor. Her değişiklik yara demektir. Uzun bir süre il başkanlığı koltuğunda kalıp yaraları sarabileceğini düşünüyorum” dedi.

KENDİSİYLE GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ 
Sürekli’nin teşkilatın içerisinden geldiğini belirten Çankırı, “Kerem Ali çok sevdiğim ve kendisiyle milletvekilliği yaptığım bir arkadaşımız. Teşkilatın içerisinden geldiği için de teşkilat yapısına çok hakim. Sağ olsun, ben Aydın Başkan ile göreve başladım ve çok iyi çalışmalar gerçekleştirdik. Aldığımız sonuçlar AK Parti açısından iyi bir sonuçtu ama genel merkezimizin aldığı bir karar. Artık Kerem Ali başkanımızla birlikte, onun il başkanlığında yürüyeceğiz. Kendisiyle çok güzel işler yapacağız. Aydın başkana ve geçmiş dönemde hizmet etmiş arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

PARTİNİN HER KADEMESİNDE GÖREV ALAN BİR İSİM 
Bekle ise, “Kerem Ali Bey hepimizin bildiği ve sevdiği bir isim…  Parti teşkilatının tanıdığı ve yıllarca teşkilatımızın her kademesinde görev yapan bir büyüğümüz. Güvendiğimiz bir isim… Uzlaştırıcı kimliği ile bilinen ve herkes tarafından seviliyor. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah hem İzmir için hem de Türkiye için iyi işler yapacağız” dedi.

KEREM ALİ BAŞKANIMIZ ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIR  
AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican, Başkan Sürekli’nin çözüm odaklı çalıştığını belirterek şunları söyledi: 
 “Kerem Ali Başkanımızla uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Parti’de birçok görevde birlikte çalıştık. Kendisine başarılar diliyorum. Bizde de her sorduğunda tecrübelerimizle kendisine katkı koymaya hazırız. Biz bu görevleri yaptık. AK Parti’de görev istenmez verilir. Eminim ki Kerem Ali Başkanımız da, ‘görevi istiyorum’ dememiştir. Partimizde görev bu arkadaşımıza tebliğ edildi. Kerem Ali Bey ılıman bir yapısı vardır, sorunları dinler ve çözüm odaklı çalışır. Başarılı olacağına inanıyorum.”