GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti yeni il başkanını arıyor. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, bugün İzmir’e gelerek parti teşkilatıyla toplantılar yaptı. Büyükşehir Belediye meclis üyeleri de temayüle katıldı. Kandemir, meclis üyeleriyle yaptığı toplantıda ilginç bir gelişme yaşandı. Kandemir, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili olarak, Bayraklı eski İlçe Başkanı Özgür Hızal’ı belirlediklerini, grup sözcüsü olarak ise AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı, iş insanı Rahmi Taştan’ın oğlu Fatih Taştan’ın olduğunu belirtti.

ŞENGÜL YILDIZ’I İSTİYORDU
AK Parti İzmir eski İl Başkanı Aydın Şengül’ün, grup başkan vekilliği için eski İl Başkan Yardımcısı, Konak Belediye Meclis Üyesi Hakan Yıldız’ı, Grup sözcülüğü için ise Çiğli Belediye meclis üyesi Hüsnü Boztepe’yi önerdiği öğrenildi.

DAĞ DEVREYE GİRDİ
Ancak Şengül’ün bu önerileri kabul görmedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın devreye girerek Hızal için bastırdığı, bu isme AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin “olur” dediği öğrenildi.