Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti İzmir’de Cumhur ittifakı zirvesi yaşandı. Cumhur ittifakının İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Partili Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ile MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, teşkilatla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda AK Parti ve MHP yönetimi ile 30 ilçenin belediye başkan adaylarının katıldığı bildirildi.

ZEYBEKCİ: BU HİKAYE BURADA BİTMEZ
Cumhur ittifakını İzmir’de oy oranın yükseltilmesine rağmen alınan sonuç memnun olmasının ardından teşkilatlarda toparlanma süreci başladı. Toplantıda Zeybekci, Şengül ve Şahin, teşkilatlara seslendi. Toplantıda Zeybekci’nin alınan sonuçtan üzüntü duyduğunu belirterek, “
1 milyon üzerine çıkmamız başarılı bir sonuç, tabi ki daha yüksek bir oy bekliyorduk ama ortada bir başarısızlık var diyemeyiz. İzmir için mücadeleye devam edeceğiz. Karamsarlığa düşmeden çalışmaya devam edeceğiz. Bu hikaye burada bitmez” dediği öğrenildi.

ŞENGÜL: ZEYBEKCİ İLE ARAMIZDA SORUN YOK
AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül’ün ise, yansıtıldığı gibi Zeybeci ile arasında herhangi bir sorun olmadığını ve seçim kampanyası dönemi boyunca uyumlu bir süreç geçirdiklerini söylediği kaydedildi. Şengül’ün ayrıca İzmir için mücadelelerini sonuna kadar sürdürüp, ilerleyen dönemlerde daha verimli çalışmaların altına imza atmak istediklerini belirttiği öğrenildi.