GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, nasıl bir muhalefet yapacaklarını anlattı. Hızal, “ Bizim önceliğimiz İzmir ve İzmir halkı. 31 Mart seçimlerinde İzmir seçmeni bize muhalefet yapma görevi verdi. Biz de sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Önceliğimiz İzmir olduğu için; İzmir için değerli olan her şeyin yanında olacağız. İzmir aleyhine aykırı olduğunu düşündüğümüz her konuda yasaların vermiş olduğu yetkiyle mecliste ve kamuoyunda karşısında duracağız. Önerilerimize sunacağız. Bunların gerçekleşmesi için mücadele vereceğiz. Sırf muhalefet yapma adına doğrunun karşısında olmayacağız. Hataları gördüğümüz her anda gerekli müdahaleleri yapacağız. Yeni bir belediye başkanı olması bizim açımızdan önemli değil. 10 yıl geçmişte yapmış olduğu başkanlık var. Orada yapmış olduğu yanlışları burada devam ederse karşısında olacağız. Kırmızı çizgimiz İzmir ve kentin menfaatleri. İzmir aleyhinde olan her şeyde karşısında olacağız” dedi.

SATIŞLAR GELİRSE KARŞI ÇIKARIZ
Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanıyken yaptığı satışların benzerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde devam ederse buna karşı çıkacaklarını anlatan AK Partili Hızal, “Seferihisar’daki satışlarda tavrımız netti. Satış konusu çok hassas bir konu. İzmir halkının direkt ilgilendiren konular. Bu noktada gerekli istişareleri yaparak bir değerlendirme yapacağız. Ama eğer borçsuz belediye aldıklarını iddia ediyorlar. Satış konusunda bir öneri gelirse gerekli tavrı sergileyeceğiz” dedi.

TEŞKİLAT İÇERİSİNDE HER ŞEYİ ÖĞRENDİK!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, teşkilatın içerisinden gelen biri olduğunu anlattı. Hızal, şunları söyledi:
“Siyasete 2006’da AK Parti’de başladım. Teşkilat yapısı içerisinde görevler aldım. Gençlik kolları yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı, iki dönem ana kademe SKM başkanlığı, disiplin kurulu üyeliği, seçim işleri başkanlığı ve Bayraklı İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundum. Son seçimde Bayraklı Belediye Meclis Üyesi seçildim. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekilliği görevi bana verildi. 

Meclis tecrübesine sahip değilim ama siyasi tecrübem var. Siyasette var olduğum günden bu yana AK Parti İzmir’de muhalefet. Muhalefetin nasıl yapılması, ne yönde yapılması gerektiğini teşkilat içerisinde gördük. Öğrendik. Muhalefetin sözcülüğü, il başkanımızın bir sözcülüğünü yapmaktayım. Teşkilatlarımızla istişare halindi olacağız. İzmir halkının menfaatleri doğrultusunda çalışacağız” dedi.