GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı Nazmi Yılmaz, Gündeme Bakış TV’de gazeteci Onur Çakır’a projelerini anlattı.

GAZİEMİR’DE MÜTHİŞ BİR HEYECAN YARATTIK
Gaziemir’de aday gösterilmesinin ardından büyük bir heyecan oluştuğunu belirten Yılmaz, “Gaziemir gelişen, büyüyen dünyada ayak uydurmada biraz geri kaldığını düşünüyorum. Artık mutlaka herkesi kucaklayan özellikle Gaziemir’e iktidar destekli yapılması gereken çok şey olduğunu inananlarla çok iyi bir ekiple yola çıktık. Gaziemir’de müthiş bir heyecan yarattı. Kısmet olursa var gücümüzle yönetmek için ve Gaziemir’e hizmet için yola çıktık. Her gittiğim yerde söylüyorum. 1 Nisan’da herkesin belediye başkanı olacağım, herkese eşit mesafede hizmet edeceğim. Ben bütün siyasi partilerin başkanı olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu yerel seçim Gaziemirliler isteklerini yapabilecek, kendilerine hizmet edecek insanları istiyor. Bu sebeple herkesten oy istiyorum. Gaziemirliler beni yakından tanıdığını düşünüyorum. 45 yıldır Gaziemir’de yaşıyorum” diye konuştu.

GAZİEMİR’İN SORUNLARI
Gaziemir’in sorunlarını sıralayan Yılmaz, “Gaziemir hızla büyüyen kent. Maalesef Gaziemir’de bir huzur evimiz yok. İlçede yüzde 51 kadın oranı var ama onların ortak bir alan yok. Gençlerimizin kafeler dışında vakit geçirecek sosyal alanlarımız yok. Çok iyi hazırlandığımız bir gençlik merkezi projemiz var. Eğitim kurumlarımız oldukça yetersiz. 13-14 okul yeri var, kamulaştırılması yapılmış ve yapılacak yerler var. Kapalı Pazar yerleri ihtiyacımız var. Pazar yerlerin kapatılması yönünde bir çalışma yok. Gaziemir’de yüzde 11 engelli ve yakını nüfusu bulunuyor. Ama rehabilitasyon alanımız yok. Gaziemir’de çok toplama sorunu var, ilkel yöntemlerle yapılıyor. Çöp noktalarının yer altına toplanması projemiz var. Bir diğer önemli konu sokak hayvanlarının sahipsizliği ve sahip çıkılamaması. Bütün sokak hayvanlarını toplayıp bir yerde ehlileştirip kendi doğal yaşamlarını bırakmak lazım. Biz bunu yapacağız” dedi.

GAZİEMİR’DE TRAFİK BÜYÜK SORUN
Gaziemir’in en büyük sorunlarından bir tanesinin trafik olduğunu ve çözümünü anlatan Yılmaz, “Trafik Gaziemir’in büyük sorunu trafiktir. İnanılmaz bir sıkıntı yaşıyoruz. Bununla ilgili Sayın Binali Yıldırım 2014’te aday olduğunda açıkladığı bir projesi vardı. Şimdi Sayın Nihat Zeybekci projelerinden bir tanesi de trafiği rahatlama projesiydi. Ana arterlerde köprülü kavşak projelerimiz var. Asıl projemiz doğu-batı çevre yolu dediğimiz doğu hattı 7 kilometre, batı hattı 5,7 kilometre olacak” diye konuştu.

GAZİEMİR’İN KONUT ALANINA AÇIKLAMASINA MÜSAADE EDEMEYECEĞİZ
Yılmaz, “Hafta sonunda boş zamanlarımızı geçirebileceğimiz bir yer yok. Doğal göletimiz var ama bunu kullanamıyoruz. Niye kıymetini bilmiyoruz? Ben Gaziemir’in konut alanına kapatılması, yeşil alanlarının çoğalması gerektiğini düşünüyorum. Gaziemir artık göç almıyor çünkü yeni konut alanların açılmasına müsaade etmiyoruz. Bunun için mücadele veriyoruz. Gaziemir’in şuan 140 bin nüfusu bulunuyor. 150’e dayanıp orada kalacağını düşünüyorum. Biz yeşilin içinde yaşamak istiyorsak artık konut alanlarına dur dememiz gerekiyor” dedi.

SARNIÇLI VATANDAŞLARA KOLAYLIKLAR SAĞLANDI
Sarnıçta yaşanan 2B soruna değinen Yılmaz, “Sarnıç’taki vatandaşlarımız köy tabusu, muhtar seneti ile oturdukları yerleri satın almışlar. Bu vatandaşlarımız, Gaziemir’e Anadolu’nun farklı yerlerinden gelmiş, burayı vatan olarak görmüşler. Devlet, vatandaşlara bu yerleri satanları mahkemeyi vermiş ve kazanmış. 2B yasası çıktıktan sonra, orman vasfı kaybedilen yerleri Milli Emlak’a devrildi. Bu yerleri satan kişiler İbrahim Cevahir ve miracılar bu sefer Milli Emlak’ı dava ediyorlar. Daha sonra Sarnıçlı vatandaşlarımız, daha önce satın aldıkları yerleri yeniden para ödemek zorunda kalıyorlar. 10 yıldır bu işin içindeyim, hiçbir vatandaş bedavaya satın alalım demiyor. Tamam, satın alalım ama makul fiyatlar olsun diyorlar. Bu zaman diliminde birçok sıkıntılar oldu.  Milli Emlak, 2014 bedelini 400 liraya satılan yerin bugünkü ederi ‘bin 200 liradır’ dedi. Biz buna itiraz ettik rakamlar düştü. Zaman içerisinde bu rakamları bile ödemeyecek vatandaşlarımızın olduğunu gördük. İtirazımız sonucunda Sarnıç bölge değerinden satılacak. 62 ila 118 lira arasında rakamlar olacak ve ödeme kolaylık sağlanacak. Hatta vatandaşlarımız isterse devletin kamu bankalarından kredi alıp peşin ödeme yapabilecek.  Bir dava kaldı, Sarnıçlı vatandaşları bilirkişi olarak belirledik. Kısa sürede bu sorunun çözüleceğini düşünüyoruz” dedi.

OY HEDEFİM 53-54
Yılmaz, “Oy oranı Allah nasip ederse yüzde 53- 54 olacağını düşünüyorum. Yaptığımız kamuoyu yoklaması da bunu gösteriyor. Her geçen gün de oy oranımız artıyor ve ezici bir rakamla meclis üyesi çıkarıp vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz" diye konuştu.