Sıla TEKİN / GÜNDEME BAKIŞ – (ÖZEL HABER) – İzmir’in Konak ilçesi Yenişehir Semti’nde yer alan ve günde binlerde insanın tedavi olmak için geldiği Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde yer alan ve sokak hayvanların yuvası haline gelen metruk bina görenleri şaşırtıyor. Etrafı tel örgülerle çevrili, kentin en işlek yerlerinden birinde metruk halinde duran tarihi binanın “yıkılacakmış” gibi duran görüntüsü ise hem vatandaşları tedirgin ediyor hem de binanın önünden geçenler için büyük tehlike arz ediyor.

LOJMAN OLARAK KULLANILIYORDU!
Tarihi 1860’lara dayanan ve kullanılır olduğu dönemlerde tayini çıkan doktorlar tarafından lojman olarak da ayrılan iki katlı tarihi bina, atıl durumda restore edilmeyi bekliyor. Yaklaşık 4 yıldır binanın restore edilmesi için onay beklediklerini söyleyen hastane yetkilileri “Etraftan geçenlerin zarar görmemesi için bina çitlerle çevrildi. Valilikten elektrik projesine de onay gelir gelmez restorasyon işlemleri başlayacak. Gerekli takipleri ve üzerimize düşen görevleri yapıyoruz” dedi.

SOKAK HAYVANLARINA YUVA OLDU!
Öte yandan havaların soğumasıyla birlikte sokakta yaşayan hayvanların yuvası haline dönüşen metruk bina, yıkılma tehlikesinin yanında hijyen açısından da tehlike arz ediyor.

BÜTÇESİNİ SAĞLIK BAKANLIĞI HAZIRLAMALI!
İzmir Valiliği Yatırım ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü yetkilileri ise, “Bina Sağlık Bakanlığı’na ait bir bina. Biz ağırlıklı olarak belediyelere destek oluyoruz. Buranın restorasyon bütçesini Sağlık Bakanlığı’nın hazırlaması gerekiyor. Konuyla ilgili bize bir müracaat oldu. Ancak henüz değerlendirilmedi. Önceliğimiz okullar” değerlendirmesinde bulundu.



PEKİ KİM RESTORE EDECEK?
Yapılan açıklamaların ardından binanın kim tarafından “restore” edileceği ise merak konusu.