TBMM’de yaptığı konuşmada İzmir’de yaşanan hava kirliliğine ve Harmandalı Çöplüğüne değinen Osmanağaoğlu; “Ülkemizde maden kaynaklarımızın işlenmesi amacıyla yapılan çalışmalarda ve sanayii faaliyetlerinde, çevre dostu, doğaya zarar vermeyen bir anlayışı da hâkim kılmalıyız ifadelerini kullanarak şöyle konuştu: “Kaynağı tüketmeyen, insana ve çevreye zarar vermeyen, enerji üretim politikalarının hayata geçirilmesinde geç kalınmamalıdır.

Bunlar, seçim bölgem, güzel İzmir’imizin de acilen hayata geçirilmesini beklediği hususlardır.

Taş Ocaklarının çevre ve hava kirliliğine sebep olduğu Bornova ilçemiz bizden bunu beklemektedir. Çöp dağlarının oluştuğu, belki de enerji üretimi konusunda büyük bir kaynağın heba edildiği Harmandalı çöplüğünün bulunduğu İzmir, bizlerden bunu beklemektedir.

MİRAS DEĞİL EMANET VURGUSU
Unutulmasın ki; aziz vatan topraklarının her bir karışı, yer altı ve yer üstü kaynakları, kafamıza göre harcayacağımız bir miras değil, gelecek nesillere taşımamız gereken, naçiz varlığımızdan da önemli birer emanettir. Bu emanete sahip çıkmak ise hepimizin görevidir.

Konuşmasında Türkiye’nin yeraltı kaynaklarını etkin bir şekilde kullanamadığını söyleyen Osmanağaoğlu; madenleri hammadde olarak ihraç etmekten öteye geçilemediğinin altını çizdi.