Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenler'de yaptığı konuşmada CHP liderine "Sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya tevessül edersen, o televizyon ekranında kendini bilmez, haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmesi ile iş yapacağını zannediyorsan, bilesin ki bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere ve uşaklarına nasıl bu meydanları dar ettiyse, yine dar ederiz bunu böyle bilesin." demişti.
Erdoğan'ın sokak tehditlerine tepkiler büyürken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndam Erdoğan'a yanıt geldi.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
Erdoğan kalkmış sokaklara çıkarsanız şunu yaparım, bunu yaparım. Sayın Erdoğan ben zaten sokaktayım, ben vatandaşlardan birisiyim. Sen bir kibir abidesisin Vatandaş nerede sen nerede. Ben sokağa çıkarım vatandaşla konuşurum, el sıkışırım ama sen 3 bin kişi olmadan sokağa çıkamazsın. Sokağa çıkarsan seni yaşatmam diyor, sen kimsin de beni yaşatmıyorsun. Kendini ne sanıyorsun Gel oturup konuşalım, bir sürü kanalın var orada konuşalım. Kim vatandaştan yana. Halkından kopuk kilosu 4 bin liralık çay içen, efulilerle beslenen bir adam bana diyor ki sokağa çıkma. Ya ben onları yesem zaten sokağa çıkamam, vatandaş bana tepki gösterir. Ben sokağa çıkamam, vatandaşın yüzüne bakamam.

"VATANDAŞINI SÖMÜREN SOKAĞA ÇIKAMAZ"
Ben senin yaşamını asla kabul etmem, kendime de halkıma da hakaret sayarım. Toplayacaksın milleti veryansın Kılıçdaroğlu. Neymiş ekonomiyi, işsizliği, yoksulluğu millet düşünmesin diye dilin şişecek kardeşim sana cevap vermeyeceğim, dilin şişecek. ben bildiğimden şaşmayacağım haktan hukuktan yana olacağım.
Sen 81 milyonun ödediği vergiyi bir avuç tefeciye ödüyorsun. Vatandaşını sömüren insan tabi ki sokağa çıkamaz