CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları: 

Hepiniz hoşgeldiniz. Benim umudum sizsiniz. Birlikte, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bir diktatörden bu ülkeyi kurtaracağız. Bugün 3 Nisan, 88 yıl önce kadınların belediye başkanı seçilmesini sağlayan yasa ilk kez çıktı. Kadınların gücünü ilk kez ve net Adalet Yürüyüşü’nde gördüm. Maltepe’de milyonların buluştuğu kalabalığın en az yarısı kadındı. Saray’da oturan zat seni uykusuz bırakacağım uykusuz. Garibanı görünce esersin ama benim karşıma çıkmaya cesaret edemezsin. Çık karşıma çık Recep Bey. (salonda hak, hukuk, adalet sloganları atılıyor) Kadınlar çağdaş Türkiye’nin inşaasını sağlayacaklar. (Kadınlar sahneye sloganları) önce o zatı sahneye çıkaracağım. Bütün dünya görsün diye.

"BÜTÜN TAŞERON İŞÇİLERE KADRO VERECEĞİM"
Taşeron işçileri ile ilgili beklediğimiz tablo gerçekleşmedi. Taşeron işçilerini ilk kez 2.5 yıl önce dile getiren parti CHP. O partinin genel başkanı ilk kez köleliğe karşı çıktı. 2.5 yılda başta sarayda oturan zat, orayı işgal eden zat, yakın çevresi kadro verelim, bunlar bizi sandığa gömecekler dedi. Sözde kadro verdiler ama binlerce kişiye kadro vermediler. Bütün kadın kardeşlerimin önünde söz veriyorum. Halkın iktidarında kim olursa olsun bütün taşeron işçilerine kadro vereceğim, söz. Bakana yemek götüren garsona kadro vermediler. Arabaya kadro verdiler, o arabanın şoförüne kadro vermediler. 

OTİZMLİ ÇOCUKLAR 
Otizmli çocuklar var aramızda, onları yeteri kadar göremiyorsunuz kalabalık bir ortam olduğu için, onların eğitilmesi lazım, sorunları ile ilgilenmemiz lazım. Onların sorunları çok ama çok önemlidir. Biz bütün otizmli çocuklara sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Onların hakkını sonuna kadar savunacağız.

TEK ADAM REJİMİNİ YIKACAĞIZ! 
Tek adam rejimini yıkacağız. Dikta yönetimini ve diktatörü oradan alacağız, alaşağı yapacağız. En büyük korkuları kadınlar. O nedenle diyorlar ki kadınlar evde otursun. Kadınlar yeri geldiğinde evinde oturacak yeri geldiğinde hakkını aramak için caddeye de sokağa da inecek. Kadınlara güveniyorum. Bu ülkenin kadınları demokrasi istiyor. Bu ülkenin kadınları eşitlik, daha fazla söz hakkı istiyor. Her kadın bir Kuvayı Milliyecidir. Siz birer Kuvayı Milliyecisiniz. Bu ülkenin kadınları özgürlük istiyor, rahat bir hayat istiyor. Bu ülkenin kadınları fesli Kadirleri istemiyor, deli Kadirleri istemiyor, keşke Yunanlar galip gelseydi diyor fesli Kadir. Ve onu ziyarete gidenler. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal edip fesli Kadir'in önünde diz çökenler... Keşke Yunanlar galip gelseydi diyen adama gideceksin, önünde el pençe duracaksın, sen vatan hainisin. Eğer kadın, hakkı, hukuku ve adaleti istiyorsa bu topraklara hak, hukuk ve adalet gelecektir. Siz, bu ülkenin kadınları, Anadolu kadınları, siz hak, hukuk ve adalet dedikçe sarayda oturan zatın koltuğunda rahat oturmadığını ben de biliyorum. Ona rahat uyku uyutmayacağız. Bu ülkenin kadınına sonuna kadar güveneceksin. Güvenmedin, seni oradan aşağıya bu ülkenin kadınları indirecek.

"SEN SARAYDA BEDEM SÜTÜ İLE BESLENİYORSUN, BEN KURU EKMEKLE" 
Anadolu kadını diyor ki bağımsız Türkiye, hak, hukuk ve adalet istiyorum. Ve bir şeye güveniyorum eğer kadın hakkı hukuku ve adaleti istiyorsa yüzde yüz bu topraklara hak, hukuk ve adalet gelecektir. Siz hak hukuk ve adalet dedikçe Saray’da oturan şahısı uyku tutmuyor. Bu ülkenin kadınına sonuna kadar güveneceksin. OHAL var bizim ülkemizde kimse konuşmasın istediğimi hapse attırırım diyor. Buradan Saray’da oturan şahsa sesleniyorum sen adaletsizliğin timsalisin. Ben bunları söyledikçe ey Kılıçdaroğlu FETÖ’cüleri savunuyorsun diyorlar. Ben özgürlüğü, demokrasiyi hakları savunuyorum. Ama sen bunları anlayamazsın sen Saray’da badem sütü ile besleniyorsun ben kuru ekmekle.

SEN TÜRKİYE’NİN İTİBARINI SATMADIN MI?
Her zaman her yerde her ortamda, CHP Filistin halkının yanında olmuştur. 23-24 yaşlarında evlatlarımız Filistin Kurtuluş Örgütü’ne katılmış ve savaşmıştır. Onları rahmetle anıyoruz. Eylem yaptılar, hak arıyorlar. Kendi topraklarını istiyorlar. Ama İsrail askerleri acımasızca gerçek kurşunlarla taradı. 18 Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetti. Erdoğan konuşuyor. Sen Mavi Marmara’da Türkiye’nin itibarını 20 milyon dolara satmadın mı? Sen kalktın, İsrail terör devletidir dedin sonra gittin, İsrail’in önünde diz çökmedin mi? 9 kişinin kanı yerdedir. 9 kişi Mavi Marmara’da hayatını kaybetti. Onların hakkını savunan tek bir lider, tek bir parti vardır. Kılıçdaroğlu ve CHP. İsrail’e haber gönderiyorlar, biz biraz bağırıp çağıracağız ama idare edin. Biz bunu bilmeyiz. Biz mazlumun yanındayız.

Türkiye zengin bir ülke. Saman ithal ediyoruz fiyatı yüzde 72 arttı. Yemde dış bağımlılığımız yüzde 52 arttı. Ya bu ülkede tarla mı yok, dışarıdan  ithal ediyoruz. Yoncada fiyat yüzde 32 artmış. Şubat 2018 itibariyle tarım kredi borcu olan çiftçilerin borcu 2 katrilyon 462 lira. Çiftçi ekemiyor. 

EKONOMİDE HER KÖTÜLÜĞÜN BABASI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR 
Erdoğan, bu ülkenin en büyük belası faizdir diyor. Doğru diyor. 15 yıldır kurtaramamış bundan sonra kurtaracak. Sen gideceksin, oraya aklı başında cebini değil, vatandaşı düşünen gelecek, faizi alaşağı edecek. 'Ekonomide her kötülüğün anası faizdir' diyor doğru ama babası Recep Tayyip Erdoğan'dır. Faizi düşür. Sen yönetiyorsun. Çekil koltuğundan bak bakalım faiz nasıl düşüyor. Faiz zengini daha zengin yapar.  Yine söylüyor devletin bankaları da bu işin içindedir. Günaydın Recep Bey günaydın. İbranim Kaboğlu’nu hemen bir KHK ile atıyorsun, Ömer Gergerlioğlu’nun ikramiyesini vermiyorsun bir KHK ile. Eğer sen faizden şikayetçi isen oradan ineceksin arkadaş. Hadi özel bankalara gücün yetmiyor devlet bankalarının faizini sıfıra indir.

"İNEĞİ, SAMANI İTHAL EDİYORLAR AMA TOSUNCUĞU İHRAÇ EDİYORLAR"
İnekler, yemleri, samanı ithal ediyorlar ama tosuncuğu ihraç ediyorlar. Fakat bu ihracat bizim anladığımız anlamda ihracat değil. Karşısında döviz gelir, tosuncuk ihraç edince paraları götürüyor. Bunlar o tosuncuk için araştırma önergesi verdik, onu da kabul etmediler. Tercihlerini ondan yana koydular. Tosuncuk milleti dolandırıyor, parayı yurt dışına gönderiyor bunların haberi yok. Haberi var ama ses çıkarmıyor malı götürsün. Bu hükümetin adı malı götürme hükümetidir. Soygunculuk tam bunlara yakışıyor.

"BİR ÜLKENİN SANATÇILARI ZALİMDEN YANA OLMAZ"
Allah aşkına geliri artan diyen kaç kişi var? Onların geliri arttı. Siz borç batağı içindesiniz. Emeklinin çalışanın aylığı arttı mı? İster badem sütü iç ister badem unu ile beslen bu ülkenin kadınları seni oradan indirecek arkadaş. Bir ülkenin sanatçıları mazlumun haklarını korurlar. Diktatörün karşısında boyun eğmezler. Kimseyi ötekileştirmezler. Savaşı değil barışı savunurlar çünkü Gazi Mustafa Kemal der ki zorunlu olmadıkça savaş cinayettir. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal edan zat yeminine sahip çıkmıyorsa ona sanatçı sahip çıkamaz. Sanatçı denen vatandaş onun yanında senin ne işin var. Afrin’de 52 şehidimizin kanı kurumadı. Toplanmışlar bir grup gürüh, davul zurna şarkılar kıyamet! Bulunduğunuz apartmanda eğer bir kişi vefat etmişse televizyonu bile açmaz. Bu rezil adamlar ve onları oraya götüren adam, sen eğer yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç ve Yaylalar türküsünü söyle bakalım. Bu milletin ferasetine ben güveniyorum Türkiye’yi bu duruma getirenlere ders verecek olarlar sizsiniz. “