Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye Büyük Milet Meclisi’ndeki Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç,  CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç’ın seçim ofisini ziyaret etti.Erhan Kılıç’ın Şirinyer’deki merkez seçim ofisinde gerçekleştirilen buluşmaya, başkanvekilleri ve Kılıç’ın yanı sıra CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Ednan Arslan CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ve çok sayıda partili katıldı.

BİZİM NOTERE İHTİYACIMIZ YOK
Buluşmada Bucalılara seslenen CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, 31 Mart gününe kadar ev ev mahalle mahalle çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek sözlerine başladı. AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan’ın seçim vaatlerini noterde onaylatmasına gönderme yapan Kılıç, ”Bizim notere projelerimizi onaylatmaya ihtiyacımız yok. 17 yıldır verdikleri her söz boş çıktı; gittiler noterde imza verdiler. Vatandaş artık onların sözlerine güvenmiyor. Vatandaşlarımızı kandırmaya çalışıyorlar. Bizim noterimiz halkımız.  Buca halkı bunu yemez” şeklinde konuştu

İSTEDİKLERİ KADAR AFİŞ SÖKSÜNLER…
AK Parti tarafından Buca’daki afiş ve bayrakların kaldırıldığını söyleyen Erhan Kılıç, ”Bizim burada her akşam bayraklarımız afişlerimiz kaldırılıyor. İstediğiniz kadar kaldırın, biz yine asacağız. Afişleri kaldırarak bizleri engelleyemezler. Biz halkla birlikte geliyoruz. Biz rezidansların tepesinde oturup halka üstten bakan bir zihniyet değiliz. Biz halkın içinden geliyoruz. Hakça üretip hakça bölüşeceğiz. Halkla beraber halkça yönetilen bir belediye nasıl olacak herkes görecek” diye konuştu.

İZMİR GİBİ İSTANBUL VE ANKARA’YA DA ERKEN BAHAR GELDİ
Kılıç’ın ardından kürsüye gelen CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, İzmir’de seçimin şimdiden kazanıldığını ifade ederek İstanbul ve Ankara’da da seçimin CHP lehine geçtiğini söyledi. Altay, ”Bizim parti sloganımız Martın Sonu Bahar. Ama be görüyorum ki İzmir’e bahar gelmiş bile. Ama ben size İstanbul’a da Ankara’da bahar erken geldi. Size bunun müjdesini vermeye geldim. Hayırlı olsun.   Türkiye’nin her metrekaresinde vatandaşlarımız yeter artık, bu çile bitsin diyor. Yolsuzluk bitsin diyor. Vatandaşımız millet ittifakında yeter demek için 31 Mart’ı bekliyor” diye konuştu.

31 MART BİR YÜZLEŞMEDİR
Türkiye’deki ekonomi kriz üzerinden hükümete yüklenen Altay, yerel seçimlerin halkla hükümet arasında bir yüzleşme olduğunu söyleyerek, “31 Mart seçimleri bir yüzleşmedir. Türkiye, saray sosyetesiyle yüzleşecek. Her seçimden sonra sözünü unutanlarla yüzleşecek. Açlıktan ölen 2 buçuk aylık Kübra’yla yüzleşecek. 7 Haziran’da 1 Kasım’da patlamayan bomlar kalmadı. 31 Mart’ta bu terör örgütlerinin hamileriyle yüzleşeceğiz” dedi.

AŞAĞILIK KİMDİR SÖYLEYEYİM
Sözlerine Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın beka söylemini eleştirerek başlayan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “Dünyanın hiçbir yerinde bir cumhurbaşkanı benim ülkemde beka sorunu var demez. O zaman dış yatırımcı, turist gelmez. Dünyanın hiçbir yerinde bir cumhurbaşkanı kendisine oy vermeyenlere aşağılık demez. Bugün kim aşağılıktır onu söyleyeyim. Türkiye Cumhuriyeti’nin genel kurmay başkanını bir gizli tanıkla FETÖ’cü bir savcının arkasında durarak müebbette mahkum eden kimse o aşağılıktır. Habur Sınır Kapısı’nda Türkiye’nin savcısını hakimini bir masanın etrafına oturtup, terör örgütlerini silahlarıyla birlikte Türkiye’ye sokup onlara bomba yerleştirtip annelerin önüne şehitlerin resimlerini koydukları gün o kaymakamlara valilere dokunmayın diyen kimse aşağılık odur.  Benim güzel ülkenin bereketli topraklarını ürün ekemez hale getirip çiftçinin başını kim öne eğdiyse, ülkenin okurunu, yazarını, bilim adamını içeri attıysa, Türkiye’nin itibarını kim yok ettiyse aşağılık odur. CHP’den doktor çıkar, avukat çıkar mühendis çıkar ama terörist asla çıkmaz. Terör örgütleriyle kim uzlaşıyor onu bilmek istiyorsa yapacağı şey basit. Bir ayna bul aynaya bak” ifadelerini kullandı.

SİVİRİ BİBERDEN KORKUYORLAR
Özkoç’un ardından kürsüye büyük bir coşkuyla kürsüye gelen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Erhan’ı dinledim. Ağzında dilinde umut sevgi söylemi var.  Buca’dan daha iyi bir kenti yönetmek için  sahiplenen projeleri anlatıyor. Dezavantajlıları daha rahat ettirmek için insana değen projeleri var. Bir tarafta sevgiyi ve umudu dinliyoruz. Ama karşımızda eğer bizim gösterdiğimiz adayları seçmezseniz siz mahvoldunuz diyenler var. Bunu bir beka sorunu adı altında bir cumhurbaşkanı gözümüzün içine baka baka söylüyor.  Bu ülkenin son cumhurbaşkanı ‘benim adaylarım seçilmezse bu ülke yok olur’ diyene mi bakalım yoksa ‘benim naçiz bedenim elbet bir gün toprak olacaktır. Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ diyen ilk cumhurbaşkanına mı bakalım? Mustafa Kemal ve arkadaşları kurşunların önüne kendilerini korkmadan attı. Bunlar kurşundan değil sivribiberden korkuyorlar” diye konuştu.

UMUDU SÖYLEYEMEZLER KORKUTMAK ZORUNDALAR
AK Parti’nin verdiği hiçbir sözü tutmadığı için korku siyasetiyle oy toplamaya çalıştıklarını ifade eden Özel, “Bir yanda umudu söyleyenler var.  Bir yanda söyleyecek vaadi olamadığı için korku siyaseti yapanlar var.  Ne yapsın AKP MHP? Daha ayın 24’ünde emekliye yaşa takılanlara verdiği söze tutamayanlar onlar değil mi?  Emekliye memura verdikleri sözleri unutanlar bunlar değil mi? Onlar umudu söyleyemezler. Onlar bunun için korkutmak zorundalar” dedi.

ERHAN KILIÇ’I SİZLERE EMANET EDİYORUZ
CHP olarak Erhan Kılıç’a tam destek mesajı veren Özel,”Bugün Buca’da umudun peşinden yürümek için varız. Bugün Ankara dışında ve partinin tolu etkinlikleri dışında ilk kez  3 grup başkanvekili bir etkinliğe katılıyoruz. Buca, Erhan Başkan ve İzmri bunu hak ediyor. Erhan benim Manisa’dan hemşerim. Erhan genç bir avukat. Erhan Manisa’da çok köklü inşaların ellerinde yetiştirdiği bir kardeşimiz. Bugün Buca’daki gençlere, kardeşlerimize, Atatürkçülere,  Buca’daki tüm göçmenlere, sözümüzün kıymet verildiği herkese Erhan Kılıç’ı emanet etmeye geldik. Aldığı eğitimle, belediye meclisindeki deneyimiyle,  genç yaşıyla, Buca’da çok önemli bir görevi yapmaya, sizin yüzünü ağartmaya namzet kardeşimizi;   CHP’nin 142 milletvekili adına ve  Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adına Erhan Kılıç’ı sizlere emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

BUCA SOKAKLARINDA ESNAF ÇIKARMASI
Merkez Seçim Ofisindeki konuşmaların ardından CHP heyeti, Buca sokaklarında vatandaşlarla buluştu. Menderes Caddesi üzerinden Forbes Çarşısı’na yüzlerce partiliyle yürüyen CHP’li vekiller, esnafı ziyaret etti.