Seçimi kazanması durumunda makam aracı sayısını azaltacağını söyleyen CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, "İlk yapacağımız iş araçların çakar ışıklarını sökmek olacak" dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Congresium'da düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, "Ankara'nın kaderini değiştireceğiz. 21. yüzyılın en görkemli başkentlerinden biri olacak Ankara. Hiç kimsenin işine son verilmeyecek. Çalışanların güvencesi Mansur Yavaş olacak. Harcanan paranın hesabını vermek bizim görevimiz. Mansur Yavaş da harcadığı her kurşun hesabını Ankaralılara ve millete verecek. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. İnsanlarımızı seviyoruz ve sorunlarının çözümü için her türlü çabayı göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

YAVAŞ: KAVGAYA GELMİYORUZ

Daha sonra kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, şunları söyledi:

Bizler kavgaya çatışmaya husumete gelmiyoruz. Kardeşliğimizi pekiştirmeye, huzurlu ve sağlıklı kent haline dönüştürmeye geliyoruz. Nefret dilini kendimizden uzak tutacağız. Bizler 31 mart akşamı seçimi kazandığımızda kendimizi zafer kazanmış saymayacağız. Bu savaş değil ki. Kim olursa olsun karşımızdakini bütün kimliklerden bağımsız sadece insan olarak görüceğiz. Ben kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım. Hizmeti ihtiyaç ve aciliyet sırasına göre dağıtacağız.

ANKARA'NIN KÖYLÜSÜ ZENGİN OLACAK

Yatay mimariyi özendirip sağlıklı şehirler planlıyoruz. Köylerimizin birçoğuna güneş enerjisini monte edip köylerde yaşamalarını sağlayacağız. Ankara'yı betona değil yeşile boğacağız. Sokak hayvanlarının özgürce dolaşabileceği hayvanseverlerin de ulaşabileceği barınaklar yapcağız. Yurtdışından fidan ve ağaç getirme uygulamasına derhal son vereceğiz. Bizler Avrupa'nın köylüsünü değil Ankara'nın köylüsünü zengin edeceğiz.

Rakiplerimin projeleriyle pek ilgilenmiyorum ama Ankara'nın doğru dürüst bir stadı yok. Ankaragücü ve Gençlerbirliği maçlarını dışarda yapıyor. Belediye  başkanlığı belediye başkanlığı yapacak, kulübü de sizler yöneteceksiniz. Lisansı amatör sporcu olarak sporun tüm çeşitlerin destekleyeceği bir yapıyı oluşturacağız. Ankara'nın doğru dürüst stadı yok. 25 yıldır milli maç yok.

GÖREVE BAŞLADIĞIMIZDA İLK İŞİMİZ…

İşsizliğin azalması için gerekli hamleleri yaparken diğer yandan turizmde çeşitliliği arttırmayı planlıyoruz. Kadınlara emeklilere gençlere çocuklara yaşlılara engellilere huzurlu ve mutlu yaşayabilecekleri Ankara vaat ediyoruz. Tarımı destekleyeceğiz, üretici ve alıcıyı buluşturacağız.

Ankara'nın içini boşalttılar, kararttılar. Atatürk'ün bize emanet ettiği kenti tekrar yenibaştan inşa edeceğiz. Buradan söz veriyoruz, belediyedeki görevimize başladığımızda makam araçlarının sayılarını azaltacağız. İlk yapacağımız iş araçların çakar ışıklarını sökmek olacak. Özel işlerimize belediyenin araçlarıyla gitmeyeceğiz." (Milliyet)