Tire Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıda 'Jeotermal enerji' görüşüldü. Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı CHP'li Tayfur Çiçek ile kırsal mahallerden Başköy Muhtarı Salih Gülmez, Ortaköy Muhtarı Fikret Çakır, Akmescit Muhtarı Yaşar Aktuğ, Armutlu Muhtarı Metin Avcu, Musalar Muhtarı Erkan Ulukaraca, Topalak Muhtarı Hüseyin Bağcı ile Tire Mal Müdürü Niyazi Kesim'in katıldığı toplantıda, bir süredir ilçe gündemini meşgul eden ve tarım arazilerine olumsuz etkileri olacağından endişe edilen jeotermal enerji ile ilgili sıkıntılar dile getirildi.

Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Başköy ve civarındaki mahallelerde, Türkiye'nin en iyi incirinin yetiştiğine dikkati çekip, "Jeotermal tesislerin kurulması halinde bu kalitenin düşeceğinden endişemiz var" dedi. Kırsal kesimde yer alan mahalle muhtarları da bölgelerinde jeotermal sondajı yapılacağından kaygı duyduklarını ve bunun da tarımsal ürünlere ve ekonomilerine olumsuz yansımalarının olabileceğini söyledi. Muhtarlar, mahallelerinde yaşayan çiftçilerinde jeotermal enerjiye karşı olduklarını vurguladı. Toplantıya katılan Tire Mal Müdürü Niyazi Kesim de yaptığı sunumda Başköy civarında jeotermal enerji için verilen arama ruhsatı ile ilgili bilgi verdi.

KAYMAKAM TANRISEVEN, "ASILSIZ HABERLERE İTİBAR ETMEYİN"
Tarafları dinleyen Kaymakam Tanrıseven, jeotermal enerji konusu ile yakından ilgilendiklerini belirtip, önceki değerlendirmelerde yetkili merciler tarafından verilen iznin sadece etüt çalışmasını kapsadığını söyledi. Tanrıseven şöyle devam etti: "Muhtarlarımızın kaygılarını dinledik. Mal Müdürlüğümüz ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz gerekli bilgileri toplayarak konuyu ildeki ilgili mercilere iletti. Jeotermal enerji ile ilgili olarak, tarımsal kalkınmamıza ya da ürün kalitemize olumsuz etki edebilecek durum olup olmadığı ilgili merciler tarafından incelenecek. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Devletimiz, tarım ve hayvancılık ile uğraşan tüm üreticilerimizin zararına bir işleme işin vermez. Kaymakamlık olarak süreci yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımız asılsız haberlere itibar etmesin. Haklı iken haksız duruma düşmemek için hukuk çerçevesinde kalınmalı" dedi.

POZİTİF ENERJİ YETKİLİLERİNDEN ZİYARET
Öte yandan yörede jeotermal enerji için etüd çalışması yapan Pozitif Enerji şirketinin yetkilileri de Kaymakam Tanrıseven'i makamında ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ziyarette Kaymakam Tanrıseven, yöredeki mahalle muntarı ve köylülerin endişelerini konunun muhatabı şirket yetkililerine aktardı. Söz konusu şirketin genel müdürü Özgür Konuşlu ve makine mühendisi Cihan Çanakçı, Kaymakam Tanrıseven'e konu ile ilgili olarak detaylı bilgi verdi. Şirket yetkilileri şu aşamada etüd yapıldığını ve çevreye zarar verecek bir çalışma içinde olmayacaklarını kaydetti.