GÜNDEME BAKIŞ (Kulis Haber) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklamasının ardından CHP yönetiminin İzmir’de kimi aday göstereceği hala gizemini koruyor.

ÇOK SAYIDA İSİM BAŞVURDU
Büyükşehir aday adaylığı için Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş, eski Milletvekilleri Musa Çam, Canan Arıtman, Bergama eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın, Baro eski Başkanı Aydın Özcan, Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır, eski PM Üyesi Nazik Işık ve CHP İzmir İl eski Başkanı Alaattin Yüksel başvuruda bulundu.

ANKET ÖNEMLİ KRİTER!
CHP’nin aralarında İzmir’in de olduğu birçok ilde üç farklı firmaya anket çalışması yaptıracağı öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcılarının aday adaylarına “Birinci kriter anketten çıkmak” dediği ve Büyükşehir adayı belirlenirken anket sonucunun önemli bir etken olacağı belirtiliyor.

4 İSİM İYİCE ÖNE ÇIKTI!
İzmir Büyükşehir adaylığı için kulislerde dört isim öne çıkmış durumda. Parti kamuoyunda Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın isimleri sıklıkla dile getirilmeye başlandı.

KADIN ADAY FORMÜLÜ
Öte yandan kulislerde Kılıçdaroğlu’nun İzmir için bir kadın aday formülü üzerinde durduğu konuşuluyor. Parti dışından iş insanı Seda Kaya ile 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Sedef Gidener’in ismi Büyükşehir için konuşuluyor. Ancak bu isimlerin hem İzmir kamuoyunda hem de örgütte herhangi bir karşılığının bulunmadığı belirtiliyor.

2014’TE YAŞANANLARIN BENZERİ YAŞANMAYACAK
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine, “2014’te yaşananların tekrar etmesine asla izin veremeyeceğiz” dediği belirtildi. 2014 yerel seçimleri öncesi MYK’da belirlenen birçok ilçe belediye başkan adayına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu karşı çıkmış, “Eğer bu isimler aday olmazsa kendinize yeni bir büyükşehir adayı bulun” restini çekmişti. MYK’da çıkan birçok başkan adayı PM öncesi değişmişti.