Turizm sektörünün tüm alt dallarını buluşturma özelliğiyle öne çıkan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, 6 – 8 Aralık 2018 tarihlerinde fuarizmir’de düzenlendi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen fuar, İZFAŞ ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ortaklığıyla bu yıl büyüyerek yoluna devam etti.  Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi kıtalararası buluşmaya ev sahipliği yaptı. Bu yıl ilk defa üç gün düzenlenmesine rağmen 44 bin 19 ziyaretçinin ağırlandığı fuarda 38 ülke ve 48 ilden bin 200’ün üzerinde katılımcı yeni ürün ve hizmetlerini sektörle buluşturdu.

10 BİNE YAKIN GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ
Türk Hava Yolları (THY) desteğiyle bir klasik haline gelen alım heyeti programı, dünyanın farklı destinasyonlarından sektör profesyonellerini İzmir’de buluşturdu. İki gün süren alım heyeti programı kapsamında 48 ülkeden 200’e yakın satın alıcı ağırlandı. Fuar katılımcılarının yeni iş bağlantıları kurması ve ülkenin turizm gelirlerini artırmayı hedefleyen Hosted Buyer Programı ile birlikte Travel Turkey İzmir’de 2019 yılı sezonuna yönelik 10 bine yakın görüşme gerçekleştirildi.

MAKEDONYA CUMHURIYETI VE DIYARBAKIR ÖNE ÇIKTI
12. Travel Turkey İzmir’de Türkiye ile sıcak ilişkileriyle dikkat çeken Balkanlar’ın önemli ülkelerinden Makedonya Cumhuriyeti, Partner Ülke olarak yerini aldı. Bu yılın Partner İli ise Diyarbakır oldu. Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu illeri arasında öne çıkan Diyarbakır, dokuz bin yıllık tarihini ziyaretçilerle paylaştı. “ttitech”- Seyahat Teknolojileri Özel bölümü ile fuarda teknoloji rüzgarı esti
Travel Turkey İzmir Fuarı ve Kongresinin bu yıla damga vuran en önemli etkinliklerinden biri sektörde önemi her geçen gün artan seyahat teknolojileri idi. “ttitech” – Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü”nde; otel ve acentalara özel yazılımlarımı tanıtan katılımcı firmaların memnuniyeti bu bölümün önümüzdeki yıllarda büyüyerek devam edeceğinin en büyük göstergesi oldu.

“ttitech Stage by HotelRunner Theater” adıyla Travel Turkey İzmir’de ttitech Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü içerisinde kurulan sahnede ise, tema turizmde dijital dönüşüm idi. 3 gün devam eden sahnede, 2019 satış pazarlama trendleri ve turizmin geleceği, online acentecilikte yeni trendler, Yapay Zeka, büyüyen pazarlarda online platformların gücü, Ödeme sistemleri gibi konular tartışıldı.



SAĞLIKLI BULUŞMA
Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, sağlık turizminin dünya çapındaki temsilcilerini ağırladı. “Uluslararası Sağlık Turizmi ve Bağımlılık Rehabilitasyonu Sempozyumu” adı altında gerçekleştirilen etkinlikte İzmir Sağlık Turizmi Derneği, sağlık turizminin dünya çapındaki en önemli kuruluşlarından biri olan Uluslararası Dianova Ağı’na üyeliğinin kabul edilişini ilk kez fuarizmir’den duyurdu.

TRAVEL TURKEY İZMIR 2019
2019 çalışmalarının hızla başlandığı Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla 13. kez 5-7 Aralık tarihlerinde sektörü yeniden bir araya getirecek.