Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gündeme Bakış’a Varyanttaki Büyükşehir Belediyesi’ne ait konukevine açıklaması gündem oldu. Soyer, “Bomboş duruyordu. Aziz Bey döneminde bir iki defa başkanlar toplantısı yapılmış. Biz bir tadilat da yapmadık. Yeni bir şey inşa etmedik. İçine girdik ve oturduk. Burası yeni ikametgahımız. Burayı aslında bana rehberler odası başkanı önermişti. Kendisi bana ‘Güzel bir restoran olabilir’ demişti. O gözle gidip baktım. Restoran iyi fikir ama mutfağı yok. Mutfak yapmak izne tabi. Yıkım yapmak gerekecek. Mutfak yok ama kocaman bir makam odası var. ‘Biz buraya taşınırız’ dedik ve taşınmaya karar verdik”

Ulaşım benim açımdan gerçekten çok kolay. Bu gidişle makam aracını tamamen kaldıracağım. 5 dakikada belediyede olacağım. Çok büyük rahatlık. Gözüm şehrin üzerinde olacak. Ben her yere kolay ulaşacağım. Daha uygun bir şey yok” dedi.

SÜRPRİZ DESTEK
Soyer’in yeni adres kararına AK Parti cephesinden sürpriz destek geldi. Gündeme Bakış’a konuşan AK Parti İzmir eski İl Başkanı Aydın Şengül, Soyer’in doğru bir karar aldığını savundu. Şengül, “Bu konuda başkanı eleştirmek doğru değil. Kamunun boş duran bir yeri. Atıl halde. Belediye başkanı kullanmayacak da kim kullanacak? Hem belediyeye çok yakın. Kendisi açısından zaman kaybı olmayacak. En azından trafikte zaman kaybetmeyecek. Kendisi açısından daha doğru olur. Sırf eleştiri yapmak için eleştiri yapmamak lazım. Doğruya doğru yanlışa yanlış” dedi.