Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı üçüncü toplantısında Şemikler Mahallesi’nde yer alan ve Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan taşınmazın 5 yıl boyunca bedelsiz Karşıyaka Belediyesi’ne tahsisi tartışma konusu oldu.

AK PARTİLİ HIZAL: DOĞRU BULMUYORUZ
Piriştina’nın vefat ettiği evin lojman olarak kullanılmasına karşı çıktıklarını ve grup olarak ret oyu vereceklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Belediyelerin borçlarının tartışıldığı bu günlerde Karşıyaka gibi bir belediyeye İzmir Büyükşehir Belediyesi ait mülkün bedelsiz tahsis edilmesinin bu alanın da lojman olarak kullanılmasına doğru bulmuyoruz. Başka alanda kullanabilir ama lojman konuk evi olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum ve ret oyu vereceğimizi bildiriyorum” dedi. 

ÖNERGEYİ GERİ ÇEKİN!
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ise, “Orası Efsane Belediye Başkanımız rahmetli Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği evdir. Burası ne Aziz Bey, ne Cevat Durak, ne de Hüseyin Mutlu Akpınar aklından geçirmedi. Cemil Tugay iyi bir doktor, sizin de aile dostunuzdur. Bu öneriyi geri çekmesini istiyoruz. Bir başka amaçla kullanılmasını talep ve arzu ediyoruz” diye konuştu.

EFSANE BAŞKAN PİRİŞTİNA’NIN ADINI YAŞATACAĞIZ
Son olarak söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ben de sizin efsane belediye başkanımıza ilgili göstermenize çok teşekkür ediyorum. Sizin gösterdiğiniz bu hassasiyet çok değerli.  Piriştina öldüğü yerde değil, yaşadığı ve yaşattıklarıyla anacağız. İsminin İzmir’e daha güzel izler bırakmasına vesile olacağız. Bu bina çürüyor, müze olarak kullanılması doğru değil” dedi.

Ahmet Pirişitina’nın hayatını kaybettiği lojmanın Karşıyaka Belediyesi’ne tahsisi mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.