Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen yılın hemşiresi ödül töreni Ankara'da yapıldı. İzmir'de yılın hemşiresi seçilen Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nden hemşire Tezcan Duman'a Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ödülünü takdim etti. Çalışma disiplini, özverisi ile yılın hemşiresi seçilen Tezcan Duman bakanlıktan telefonla arandığında çok şaşırdığını belirterek, "Mesleğimde 25 yılı geride bıraktım. Asker eşi olduğum için ülkemizin değişik bölgelerinde görev yapma imkanı buldum. Bu mesleği yapmaktan çok mutluyum. İnsanlara yardım etmek ve acılarını dindirebilmek bana büyük bir mesleki tatmin sağlıyor. Hastalarımızın iyileşip taburcu olduğunu görmek en büyük motivasyon kaynağımız. Kendimi hastalarımızın yerine koyarak görevimi yapmaya çalışıyorum" dedi.

Yılın hemşiresinin iki yıldır Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nden seçildiğini belirten Başhekim Op. Dr. İlker Kızıloğlu, "Hastalarımızla bir ekip olarak ilgileniyoruz. Hemşire arkadaşlarımız kuşkusuz en büyük yardımcımız. Sağlık Bakanlığı tarafından iki yıl üst üste yılın hemşiresi seçilen hastane olduk. Bundan gururluyuz. İnanıyorum ki daha iyi işleri beraber yapacağız. Bu başarının tesadüf olmadığına inanıyoruz. Çok çalışmanın gücüne inanan bir ekibimiz var" diye konuştu.

GEÇEN YIL DA AYNI HASTANEDEN SEÇİLMİŞTİ
Sağlık Bakanlığı'nın geçen yıl yılın hemşiresini yine hastanelerinden seçtiğini belirten Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nurdan Çamlıbel "Arkadaşımızın böyle bir ödüle layık görülmesi bizleri çok mutlu etti. Hastalarımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Geçen yıl da Koroner Yoğun Bakım Servisi'nde görevli hemşire arkadaşımız Zarife Erkan yılın hemşiresi seçilmişti. Bu yıl Hemşire Tezcan Duman'ın bu ödülü alması hastane olarak hepimizi gururlandırdı" dedi.