Gaziemir ilçesindeki özel eğitim öğrencileri ve aileleri, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Kızılay Şubesi işbirliğinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Kızılay İzmir Şubesi Başkanı Kerem Baykalmış ve Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Usman'ın bulunduğu etkinlikte özel eğitim öğrencileri için kahvaltının ardından film gösterimi gerçekleştirildi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinliğin gelenekselleştiğini ifade eden İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, geçen yıl kahvaltının ardından Sarnıç'ta Murat Koç Özel Eğitim Kurumu'nun açılışını yaptıklarını, bugün de Gaziemir'e RAM kazandırıldığını dile getirdi. İzmir'de özel eğitime büyük önem verdiklerini anlatan Müdür Yahşi, her ilçede bir özel eğitim okulunun bulunduğunu belirterek, "İlimizde özel eğitim almak için sırada bekleyen ya da evde kaderiyle başbaşa kalmış, hapis hayatı yaşayan tek bir öğrencimiz yok. Öğrencilerimizi sabah servisle alıyoruz. Çocuklarımıza öğle yemeği ikram edip yine servisle ailelerine teslim ediyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak en büyük başarımız bir öğrencimizi bile eğitim öğretimden mahrum bırakmamaktır. Bütün öğrencilerimizi eğitim kapsamına aldık. Özellikle FETÖ/PYD'den gelen okulların büyük kısmını özel eğitim okullarına çevirdik. Tüm velilerimizin yüzündeki gülümsemeyi görüyor onların dualarını aldığımızı biliyoruz" dedi. Daha önce 2 yıl süresince bir özel eğitim okulunda müdürlük görevinde bulunduğunu ifade eden Yahşi, özel öğrencileri olan çocukların ailelerinin emeğine dikkat çekerek, "Onların yaptığı iş herkesin harcı değil. Bu hem bir imtihan hem de onlara sunulmuş bir nimet. Asla öfkelenmeden, kırmadan onları büyüten, onlarla mutlu olan annelerin yaşadığı zorluğu biliyor önünüzde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.


KIZILAY'DAN 18 ÖZEL SINIF

Kızılay İzmir Şubesi Başkanı Kerem Baykalmış ise özel öğretim ihtiyacı olan velilerin gerek günlük hayatlarını kolaylaştırmak gerekse de onların hayatlarına dokunmak adına özel öğretim sınıflarına materyal ve derslik desteği verdiklerini anlattı. 150 yıllık bir kurum olan Kızılay'ın alan el ile veren el arasında bir köprü olduğunu dile getiren Baykalmış, "Bu vesileyle çocuklarıyla beraber büyüyen anne babalarımızın yanında olduğumuzu onlara hissettirmek istedik. Biz 6 ayda İzmir'de bağışçıların desteğiyle 18 okuldaki özel eğitim sınıfının eksiklerini tamamladık. Kızılay var olduğu sürece sizin yükünüzü hafifletmeye çalışacak. Geçmişte evlerine hapsolmuş bu kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için gecemizi gündüzümüze katacağız" dedi.


Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Usman da, 'Ben seni anlıyorum, sen de beni anla' projesi kapsamında ilçede özel eğitim veren öğretmen ve müdürleri Avrupa ülkelerine götürdüklerini söyledi. Usman, "Meslektaşlarımız özel eğitimin Avrupa'da nasıl yapıldığını gördü. Bizim ülkemizde bu işe birçok Avrupa ülkesinden daha fazla önem verildiğini anladık. Çok sayıda etkinlik yapıyoruz. Piknikler, tiyatro çalışmaları ve buz pateni etkinliklerimizi daha da arttırarak sürdüreceğiz" dedi.