11 Temmuz 2018'den beri devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşamayan İZBAN işçileri, geçtiğimiz günlerde aldıkları kararla birlikte bugün greve çıktı. Alsancak İZBAN istasyonu önünde sendikalara da çağrı yapan Demiryol-İş Sendikası basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya sendikalar dışında TGB İzmir İl Başkanı Ozan Özaslan ve İl Sekreteri Görkem Gözet, beraberinde TGB üyelerinden oluşan bir heyetle katılım gösterdi.

"TEMSİL ETTİĞİMİZ ÜYELERİN HAKLARINI KORUMAK İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ"
Basın açıklamasını Demir-Yol İş Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hüseyin Ervüz yaptı. Ervüz, yaptığı açıklamada "Ülkemizin önde gelen ekonomi uzmanlarının enflasyon beklentilerinin yüzde 30'ları aştığı, kredi faizlerinin yüzde 35'lere dayandığı ortamda, üyelerimizin karınlarını doyurmaya dahi yetmeyecek 1.850 TL-2.500 TL aralığındaki ücretlerle çalışmalarına rıza göstermeyeceğmizin tüm kamuoyunca bilinmesini isteriz. Bizim bu teklifi kabul etmemiz mümkün değildir. Sendikamız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da temsil ettiği üyelerinin haklarını korumak ve geliştirmek için gereken ne varsa yapmaktan kaçmayacaktır" diyerek mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceğini belirtti.

"TÜRK GENÇLİĞİ OLARAK EMEĞE SAHİP ÇIKIYORUZ"
Basın açıklamasında konuşma yapan Türk-İş Konfederasyonu, Liman-İş Sendikası ve MTS Sendikası da açıklamanın ardından Ervüz'e bizzat desteklediklerini iletti. Desteklerini iletenler arasında TGB İzmir İl Örgütü de vardı. TGB İzmir İl Başkanı Ozan Özaslan'ın önderliğinde TGB üyeleri, Hüseyin Ervüz ile görüştü. TGB İzmir İl Başkanı Ozan Özaslan, Ervüz ile yaptığı görüşmede, "İzmir'in birçok üniversitesinden öğrenci arkadaşlarımız ile beraber İZBAN'da çalışan emekçi abilerimizin ve ablalarımızın grevine destek vermeye geldik. Türk gençliği olarak emeğe sahip çıkıyoruz. Bizler emek mücadelesi ve vatan mücadelesini bir arada tutuyoruz. Bugün emeği savunmak, vatanı savunmaktır. Bu yüzden emekçilerimizin yanındayız. TGB olarak bu süreçte elimizden geleni yapmaya hazırız" diyerek sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.