Türkiye Bilişim Derneği (TBD) koordinatörlüğünde ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğindeki ortak sergiye 11 üniversitenin 14 ayrı yazılım ve bilgisayar mühendisliği bölümünden 100'ü aşkın akademisyen ve binden fazla öğrenci katıldı.

TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, İEÜ toplantı salonunda düzenlenen sergi açılışındaki konuşmasında, dijital dönüşüm ile yarının dünyasının inşa edileceğini belirtti.

Yenilikçi teknolojileri öğrenmenin temel hedef olması gerektiğine dikkat çeken Aktepe, gençlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Aktepe, ülkenin bekası için ithalat ve siber güvenlik konularının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu konulardaki sorunların da bilişim sayesinde çözülebileceğini ifade etti.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ise genç beyinlerle iş dünyasını buluşturan bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Disiplinli çalışmanın sonucu yaptığınız projelerdir. Şirketlerle buluşmanızı sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından bitirme projeleri ve poster sunumları değerlendirildi, finalist sunumları yapıldı.

8. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisinde Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi yer aldı. (AA)