Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin adayı Halil Arda belediye başkanı seçildi. Gaziemir'in ilk belediye başkanı olan Abdullah Arda'nın torunu Halil Arda, 93 yıl sonra dedesinin koltuğuna oturmuş oldu.

HER GÜN YÜZLERCE KİŞİYİ AĞIRLIYOR
Başkan Arda koltuğa oturur oturmaz her gün kendisini ziyaret eden yüzlerce kişiyi ağırlamaya başladı. Bu sırada da Arda, belediye bürokrasisinde de bazı değişliklerin altına imza attı.

SİGARAYA SAVAŞ AÇTI
Bir dönem sigara kullanan ardından da bırakan Başkan Arda, sigaraya savaş açtı. İlk olarak asistanlarına, danışmanlarına ve şoförlerine, “Benimle çalışacaksanız sigarayı bırakacaksınız” dedi, bunun üzerine yakın çalışma arkadaşları sigarayı bıraktı. Başkan Arda, belediye personelini de bu konuda uyardı. Belediye hizmet binası önünde sigara içilmesini yasakladı. Bu yasak sonrası belediye personeli, belediye çatısında sigara içmeye başladı.

SİGARA İÇERKEN ZAMAN KAYBEDEN MESAİ BİTİMİNDE FAZLA ÇALIŞACAK
Gündeme Bakış’a konuşan Başkan Arda, “Sigara içilmesine savaş açtım. Yakın çalışma arkadaşlarıma, ‘benimle çalışacaksanız sigarayı bırakacaksınız’ dedim. Koşul koydum. Hepsi de ‘tamam’ dedi. Yakın arkadaşlarım var. Seçim öncesi, ‘Başkan seçilirsen sigarayı bırakacağız’ dediler. Söz verdiler. Şimdi birer birer sözlerini tutuyorlar. Ben de bir dönem sigara kullandım ve bıraktım. İçenlere çok üzülüyorum. İnsan sağlığına ne kadar zarar verdiğini bilim söylüyor” dedi.

SİGARA İÇEN PERSONEL…
Başkan Arda, sözlerine şöyle devam etti:

“Belediye binası önünde çalışanlarımızın sigara içmesini yasakladım. Toplu halde sigara içildiğinde çok çirkin bir görüntü oluyordu. Kahvehane önü gibi! Buna artık izin vermeyeceğim. Çalışanlar şimdi çatıda sigara içiyor. İleriki süreçte onlara şunu söyleyeceğim, ‘Sigara içilen bir bölüm olacak. Ve buraya giriş kartla olacak. Sigara içen personel orada ne kadar zaman geçirdiyse mesai bitimi sonrası o kadar çalışacak”