GÜNDEME BAKIŞ - Yerel seçimlerin ardından belediyelerde kadro değişiklikleri başladı. İlçe belediyelerde bu değişim hızlı gerçekleşmesine karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Tunç Soyer henüz önemli bir rotasyona gitmedi. Ancak, 31 Mart seçimleri sonrası üst düzey bir kadro değişikliği, Nisan ayının ilk haftasında gerçekleşti.  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ile bütçe, ödenek gibi konularda fikir ayrılığına düştüğü iddia edilen Mali İşler Daire Başkanı Aydın Güzhan’a , seçim sonrası ilk hafta içinde ESHOT Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görevlendirilme yazısı gönderildi. ESHOT’da herhangi bir görev kapsamı olmayan Daire Başkanlığı’na atanmasıyla  kızağa alınmak istenen Güzhan, bunun üzerine emeklilik kararı alarak yıllık izne çıktı. Mayıs ayının sonlarına doğru izin süresi bitmeden Güzhan’ın emeklilik dilekçesini vereceği öğrenildi.

MAZBATA ALMADAN BAŞLAYAN SÜREÇ
Belediye kulislerinde, Başkan Tunç Soyer’in mazbatasını almadan başlayan bu sürecin yeni dönemin değişikliği olarak görülmemesi gerektiği, Genel Sekreter Buğra Gökçe’nin tasarrufu olduğu konuşuluyor.

30 YILDIR ÇALIŞIYORDU
Belediye personeli olarak 30 yılı aşkın süredir mali işler, muhasebe kapsamındaki görevlerde bulunan Güzhan, 2011 yılında Muhasebe İşleri Müdürlüğü yaparken, Genel Sekreter Yardımcılığı’na atanan Erhan Bey’den boşalan Mali İşler Daire Başkanlığı kadrosuna geçmişti. Güzhan, belediye bütçesinin hazırlanması, ödeneklerin ayrılması ve ödemelerin yapılması konusunda çalışmaları yürütüyordu.