GÜNDEME BAKIŞ – 8 Nisan’da mazbatasını alarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğuna oturan Tunç Soyer, şimdiye kadar sadece Özel Kalem Müdürü olarak İlker Kozan’ı atamıştı. Yaklaşık 45 gün boyunca belediye bürokrasinden işleyişle ilgili brifing alan Başkan Soyer, birlikte çalışacağı ekibi belirlemek için düğmeye bastı.

FARKLI İSİMLERLE İLGİLİ BİLGİ TOPLUYOR
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; Soyer genel sekreter yardımcılarından, daire başkanlarına; belediye şirketlerinden Eşref Paşa Hastanesi’ne kadar birçok yöneticinin yerini değiştirecek. Bununla ilgili yakın çalışma arkadaşlarıyla birlikte “yeni isimlerle” ilgili bilgi toplayan Soyer bu ay sonunda değişiklik için düğmeye basacağı bildirildi.

GENEL SEKRETER YARDIMCILARI KALACAK MI GİDECEK Mİ?
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde genel sekreter yardımcısı olan Aysel Özkan, Barış Karcı, Suphi Şahin, Yıldız Devran’dan hangisinin koltuğunu koruyacağı merak konusu oldu. ESHOT ve İZSU Genel Müdürlerinin değişmesine ise kesin gözüyle bakılıyor.

ŞİRKETLERDE BÜYÜK DEĞİŞİM
Başkan Soyer’in özellikle belediyeye bağlı İZENERJİ, İZELMAN, İZULAŞ, İZBETON, GRAND Plaza şirketlerinde değişime gideceği ifade ediliyor. Özellikle İZBETON Genel Müdürünün kimin olacağı merak konusu… 

GÖREV BEKLİYOR!
Soyer’e yakın siyaset yapan birçok ismin belediye şirketlerinde görev almak için “haber” beklediği ancak Soyer’in şimdiye kadar bu konuda kimseye bir işaret vermediği kaydedildi.