GÜNDEME BAKIŞ- Menderes Belediye başkanı Mustafa Kayalar, Ege TV’de Gazeteci Onur Çakır’ın sorularını yanıtladı.

HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR
Kendisini CİMER’e şikayet ettiği eden eski Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar ilgili açıklamalarda bulunan  Kayalar, “İmar’dan ve fen işlerinden sorumlu başkan yardımcısıydı. Bütün yetki ondaydı. Menderes’te kaçak yapıya göz yummuyoruz. Kardeşimin de olsa, meclis üyesi olsa herkese işlem yapıyoruz. Bu işte imza yetkisi var, yetkisini kullanabilirdi. Arkadaş, başka konulara değinmek istedi. ‘Hazine arazilerinin talan olmaması’ dedi ama şikayette Menderes Belediyesi Başkanı ve Kaymakam’ı suçladı. Biz her zaman bu konuda görevimizin başındayız. Hiçbir şekilde hazine arazisinde kaçak yapıya izin vermiyoruz. Bu olay bizim belediyemize de gerçekten iyi şeylere yol açtı. Her şerden bir hayır doğar. Yeni bir yapılanmaya gittik. Tüm personelin yeri ile ilgili değişikliklere gittik. Menderes sıfırdan başlamış gibi oldu. Menderes daha güzel yerlere gelecek” dedi.

İNSAN ŞAŞIRIYOR, ÜZÜLÜYOR
“Şikayete şaşırdınız mı?” sorusuna Kayalar, “İnsan şaşırıyor, üzülüyor. Arkadaşımız bize geldiğinde bir an kızgınlıkla yaptığını, yapmaması gerektiğini söyledi. Dediğim gibi her şerde bir hayır var. Bu da bize yeni bir yapılanma getirdi” yanıtı verdi.

İLÇEDE HİÇBİR SIKINTI YOK
“Rüzgar hakkında siyasi bir yaptırım uygulanacak mı?” sorusuna ise Kayalar, “O konu CHP Menderes ilçe Başkanı ve il başkanın sorunu, onlar karar verecek” dedi. Kayalar konuşmasına şu şekilde devam etti:
“İlçemizde konuyla ilgili toplantı yaptık. Biz de toplantı yaptık. Şu anda ilçemizde bir sıkıntı yok. İl günkü şevkle herkes görevine devam ediyor. İlçe başkanlığıyla, meclis üyelerimizle hiçbir sıkıntımız yok. Şu anda gemi limana doğru yoluna devam ediyor. Bunları hiçbiri olmasaydı, oldu. Ama yapacak bir şey yok. Bu konuda biz de ders aldık ve ona göre davranıyoruz” dedi.

BİR ŞEY ÇIKARMA ÇALIŞTILAR
Menderes Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Aybars Şakar’ın gözaltına alıp serbest bırakılmasıyla ilgili konu hakkında da açıklamalarda bulunan Kayalar, “Belediyemizde kardeş şehir olan Bulgaristan Mestanlı’ın belediye başkanı vardı. Onu ağırlıyorduk. O sırada olay olmuş. 7 tane belediyeye, 7 tane de arkadaşımızın evine polis operasyon yapıyor iki tane tablet alındı diye… Menderes Belediyesi’ne algı yapıldı. Sanki Menderes Belediyesi’nde bir rüşvet olayı var diye… Gerçekten çok üzücü bir durum. Arkadaşımız gözaltına alında ama ertesi gün serbest bırakıldı. Bu olay da arkadaşımızı müdür yaptıktan sonra oldu. Bizim her zaman söylediğimiz gibi alnımız açık. Rahatız, dikiz. Biz her zaman dimdik ayakta duracağız. 2.5 yıl içinde belki 10 defa müfettiş geldi ama hiçbir şey olmadı. Kasıtlı olarak yıpratılma olduğunu düşünüyorum. Birkaç ufak olaydan bir şey çıkarmaya çalışıyorlar. Herkes rahat olsun, hiçbir şey çıkaramazlar” dedi.