Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP’de Menderes Belediyesi başkan adaylığı için 11 aday adayı yarışıyor. Aday adayları arasında dikkat çeken isimlerin başında Zerrin AK geliyor. 2009’da muhtar adaylığı için yola çıkan ve kendisini Menderes Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili olarak bulan AK, o dönemde CHP’ye yaptığı eleştirilerle dikkat çekmişti. AK Parti Menderes Kadın Kolları İlçe Başkanlığı da yapan Ak, 2014 yılında partisinden istifa ederek CHP’ye geçmişti.

EN UYGUN PARTİ CHP
CHP'ye geçiş nedenini anlatan Zerrin AK “Neden CHP’deyim? Yanlış denilen durumların karşında durabilmek, bir anlamda benim duygu ve düşüncelerimi temsil eden en uygun parti olduğu için CHP’deyim” diyen Ak, “2009 yılında ilçemde muhtar adayı olmak isterken, hasbelkader, o dönemki parti politikaları nedeniyle seçilebilir noktada kadın aday yazma zorunluluğundan dolayı o dönemki aday tarafından meclise kazandırılan bir kişiyim. 5 yıl dolu dolu meclis üyeliği, grup başkan vekilliği ve ilçe kadın kolları başkanlığı yaptım. Amacımız sadece bu görevlerin hakkını verebilmekti. 2014 yılında görev bittikten sonra ben partimle yollarımı ayırdım. Ayırma sebeplerimden bir tanesi, görevimin bitmesi oldu. Bir diğerleri, içerisinde gördüğüm yanlış politikalar, ülkemizin 2004’ten bu yana gelmiş olduğu zor durum, görüş ayrılığından dolayı yollarımızı ayırdık. 2014 yılından beri CHP üyesiyim. AK Parti’de görev yaptığımızdan bu yana particilik yapmadım, sadece ve sadece görevlerimi yapmaya çalıştım. Ya parti yöneticilerinin yanında olacaksınız ya da halkın yanında olacaksınız. İlçemde gördüğüm ve yapılmasını istediğim çok eksik var. Bunun çözebilme imkanı siyasetin mekanizmasında yer alan bu göreve talip oldum” diye konuştu.  

SİYASETTEN BİR BEKLENTİM YOK
AK konuşmasına şöyle devam etti:  “2014’te istifamın ardından CHP’nin Genel Merkezi’nin dokunuşlarıyla o partide üye olarak sade vatandaşlığıma devam ettim. 1994 yılından beri Menderes’i biliyorum. Orda evlatlarım dünyaya geldi. Rızkımı orada kazanıyorum. İlçemi çok seviyorum. İlçemi için mücadele veriyorum, siyasetten hiçbir beklentim yok. 10 yılda, 46 mahallede ‘keşke olmasaydı’ dediğimiz birçok problem var. Neden bu problemler bir kadın bakış açısıyla çözülmesin, diye yola çıktık. Kadın fıtratında yer alan gördüğünü hemen çözme duygusu vardır. Siyasette herkese yaparız deyip çözülmeyen sorunlar oluyor. Bu durum içimizi acıtıyor. Bunun dengelenmesi için siyasette varım. Bunun başında olacağım diye de bir şey yok. Bu mekanizmada, söz hakkı ve denetim olacak kadar temsil etme beklentim ve hedefim bulunuyor.”