Merkez Bankası'nın dün 'enflasyon odaklı para politikası' söylemlerinin olumlu algılanması ve Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi (FİKKO) para ve maliye politikalarındaki sıkı duruşa devam edileceğinin açıklanmasıyla dolar kuru gerilerken, yeni güne 5.36 TL seviyesinden başladı. Dolar kuru gün içerisinde en düşük 5.3201 TL'yi, en yüksek ise 5.4017 TL'yi görürken saat 11.27 itibarıyla 5.3612 TL'de bulunuyor. 6.1379 TL'ye kadar yükselen Euro kuru ise şu dakikalarda 6.0832 TL'de hareket ediyor.

Analistler, bugün yurt içinde veri akışının sakin olduğunu, yurt dışında Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) toplantısı ve ABD'de yoğun veri akışının takip edileceğini bildirdi. Teknik açıdan ise dolarda 5.25 TL'nin destek konumunda bulunduğunu ifade eden analistler, 5.50 TL'nin güçlü direnç olarak izleneceğini kaydetti. Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi, yüzde 0.14 yükselişle 97.14 seviyesinde bulunurken; Euro/dolar paritesi 1.1328 seviyelerinde... 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 16.86 seviyesinde bulunurken, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 20.24 seviyesinde hareket ediyor.

TİCARET SAVAŞI YENİDEN HORTLADI
Asya borsaları ve ABD endeks vadeli kontratları, Kanada'nın dünyanın başlıca telekom ekipmanı üreticilerinden Çinli Huawei'nin üst düzey bir yöneticisini muhtemelen ABD'ye göndermek üzere tutuklamasının ardından ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin tekrar alevleneceği kaygısıyla sert geriledi. ABD ve Çin hafta sonunda yıl boyunca piyasalar üzerinde baskı yaratan ticaret savaşına 90 gün süreyle ara verdi. Ancak iki ülkenin aralarındaki derin sorunları üç ayda çözemeyeceğine yönelik şüpheler piyasalarda tekrar baskı yaratmaya başladı. (Hürriyet)