Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Vefa Akpınar, Biva Tower’ı ziyaret etti.

Şantiye yöneticisi Hülya Akdeniz’den ve teknik ekipten bilgi aldı. Türkiye’nin her  üniversitesinden, inşaat mühendisliği öğrencilerini ağırlayarak eğitim şantiyesine dönen Biva Tower’ı inceleyen Prof. Dr. Muhammet Vefa Akpınar, "İzmir'in merkez konumunda bir noktada bulunması bir yana, çevreyollarına olan yakınlığı ile Bayraklı'da ulaşım problemini minimize edecek bir proje. Zemin etüd sonuçlarına göre uygulanmış olan teknik çözümler ile birinci derece deprem bölgesinde olan İzmir'de güven verici bir proje olduğunu tamamlanmadan kanıtlıyor” dedi.

BİVA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Vahap Yılmaz ‘da “ Prof. Dr. Vefa Akpınar’ın ziyaretinden büyük mutluluk duyduk. Biva Tower hakkında söylemleri bizleri oldukça mutlu etti. Doğru bir projeye imza attığımızı bir kez daha kanıtlamış olduk. Biva olarak bu projemiz ilklere imza attığı için projemize ilgi gösterenlere ayrıca üniversitelerde sıkça adından bahsediliyor olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. İzmir’in yeni mimari ikonu olacak Biva Tower’ın birçok öğrenciye de mesleki hayatlarında proje konusu olacağını düşünüyoruz.” dedi.

İZMİR'İN YENİ SİMGESİ
Tamamlandığında 151 metre yüksekliğe sahip olacak Biva Tower, 32 kattan ve 96 daireden oluşacak; mimarisi ve sosyal donatılarıyla A plus bir yaşam tarzı sunacak. Kule, İzmir’in yeni simgesi olacak.