1990 yılında başladığı siyasi hayatından günümüze kadar geçen sürede yaşadıklarını anlatan Mehmet Kocadon, "Bodrum'un zor günlerini yaşayan son yaş grubundanım. Zaten siyasete girme nedenim de Bodrum'a hizmet yapmak içindi. Özellikle Bodrum'un en büyük eksikleri olan hastaneler, okulumuz ve turizme en büyük katkı sağlayan Bodrum Milas Havalimanı. Bunların hepsinde, Demokrat Parti'nin iktidar olduğu dönemde büyük mücadeleler verdik, Ankara yollarını ezberledik. Bodrumumuz'a birçok güzel eserler kazandırdık. Ortakent'te 1 masa, 1 sandalye ve 1 kırmızı telefon ile göreve başladık. Bu süreçlerde çok güzel şeyler yaptık, Ortakent'e de Bodrum'a da çok güzel şeyler kazandırdık. Şimdi de büyükşehir belediye başkanlığına adayım. Kendime, Bodrum halkına, bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalara inanıp, güveniyorum" dedi.


'HER ZAMAN ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI OLDUM'
20 yılı dostluk içerisinde beraber geçirdiklerini belirten Kocadon şöyle devam etti: "Odama giren herkese bir çözüm üretmeye çalıştım. Yani problemin değil çözümün bir parçası olarak 20 yıla yakın görev yaptım ve Bodrum halkımız da takdir etti ki 4 defa beni üst üste seçerek bu güzellikleri gösterdiler. Bu süreçlerde tabii ki yanlışlarımız olmadı mı? Olmuştur. Bilmeyerek bir kardeşimizi kırdıysak özür dileriz. Ama inanıyorum ki hiç kimsenin elinden yasal yetkisini almadım, kimsenin ekmeği ile oynamadım. Eğer böyle bir şey olduysa da o arkadaşlarımdan da özür dilerim. Bodrum halkına, çalışan bütün personelime 1990 yılından bugüne kadar benimle beraber çalışmış tüm arkadaşlarıma, meclis üyelerime hepsinin huzurunda hakkımı helal ediyorum."


'EN BÜYÜK MUHALEFETİ EŞİMDEN GÖRDÜM'
Belediye Başkanlığı boyunca ona destek olan eşi Hülya Kocadon ile ilgili konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Başkan Kocadon, "Gönlü zengin birisiyimdir. Hepiniz biliyorsunuz. Düşüncelerimi herkesle paylaşmayı severim. Ama 20 yıldır ilk defa burada paylaşmak istediğim bir konu, birisi var sizinle. 20 yıl belediye başkanlığı yaptım. En büyük muhalefeti eşimden gördüm. Bana hep, 'Kızma insanlara, yapma, söyleme' dedi ve hiç belediyeye ve meclis salonlarına da gelmez. İlk defa bugün benim için geldi. Sevgili eşime çok teşekkür ediyorum" dedi.
CHP'li Meclis Üyesi Funda Akçalı da Başkan Kocadon'a, meclis üyelerine ve belediye personeline yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, siyasette ve mecliste kadın sayısının azlığına dikkat çekerek bundan sonrası için daha iyi olmasını diledi.
CHP Grup Sözcüsü ve aynı zamanda Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu da grubu adına, gece gündüz özveriyle çalışan bodrum belediyesi personeline ve Bodrum'a hizmet etmiş meclis üyelerine teşekkür etti. Uslu, "Buradaki her tartışmamız Bodrum içindi, Bodrum'a daha iyi hizmetler sunabilmek içindi. Bu sebeple grubum adına bağımsız meclis üyesi arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. En önemlisi de Bodrum yarımadası halkına bize her zaman destek oldukları için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca çıkmış olduğunuz bu yolda da size başarılar diliyoruz, yolunuz açık olsun diyoruz" dedi.
Bağımsız Belediye Meclis üyeleri adına söz alan Süleyman Mazı da "Bizler yeni bir sürecin içerisinde 5 yıldır birlikte görev yaptık. Bağımsız meclis üyeleri olarak aldığımız bütün kararlarda bilgimiz ve vicdanımızla hareket etmeye çalıştık. Bize yetki veren Bodrum halkının başını öne eğecek bir karara imza atmadığımızı düşünüyorum. Bu süreçte herhangi bir sebeple birbirimizin kalbini kırmışsak, haklarını helal etsinler bizden yana helal olsun" diye konuştu.